Apotheek.nl in de race voor Website van het jaar

Vier jaar op rij - 2018, 2019, 2020 en 2021 - won Apotheek.nl de award Website van het Jaar in de categorie gezondheid. De website hoopt dit jaar de vijfde award binnen te slepen. Daarvoor is het belangrijk dat apothekersassistenten, apotheekmedewerkers en apothekers massaal op Apotheek.nl stemmen. De stemperiode loopt van 5 september tot en met 21 oktober.

Door Anouchka van Breugel

Waarom op Apotheek.nl stemmen? Apothekersassistenten Marieke Addink (Service Apotheek Kattenbroek) en Willemien Feenstra (Apothekers van Salland) vertellen over hun ervaringen met de medicijnwebsite.

Op de patiënt gericht

“Als patiënten aan de balie staan met een vraag, verwijs ik naar Apotheek.nl. Dan nemen we samen de informatie door en thuis kunnen ze alles rustig nalezen. De website is echt op de patiënt gericht, alle medicijninformatie staat in begrijpelijke taal”, vertelt Marieke. Willemien beaamt dat: “De website is makkelijk toegankelijk voor patiënten. Als ze meer willen weten over een medicijn, kunnen ze de naam van het medicijn op de homepage intypen. Ze hoeven niet de hele website door te zoeken.’

Snel informatie vinden

“Bovendien hoef je zelf niet op zoek naar bepaalde informatie”, gaat Marieke verder. “Als de patiënt meer wil weten over medicijnen op reis, dan wordt op Apotheek.nl al doorverwezen naar het CAK.” “Wanneer ik zelf wil weten of een specifiek medicijn alleen op recept verkrijgbaar is, kan ik via Apotheek.nl snel een antwoord vinden”, vult Willemien aan.

Instructievideo’s in verschillende talen

Marieke: “Daarnaast zijn de instructievideo’s in verschillende talen een uitkomst voor mijn Arabisch sprekende patiënten.”

Betrouwbaarheid

“Wie informatie van Apotheek.nl haalt, weet zeker dat deze betrouwbaar is; dit is daarom veel beter dan medicijninformatie googelen”, gaat Marieke verder.“Dat benadruk ik ook altijd”, vult Willemien aan. “Op Google vind je ervaringsverhalen die niet wetenschappelijk onderbouwd of gecontroleerd zijn. Apotheek.nl wordt up-to-date gehouden door een heel team van deskundigen. Je krijgt gegarandeerd goede informatie.”