Voorwoord


Het geheim van het succes

Zes jaar op rij te worden uitgeroepen tot de beste apotheek van Nederland, is geen geringe prestatie voor een apotheekteam. Het overkwam apothekersassistent Meray Yucel van Apotheek Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer en haar collega’s. In het jaarlijkse, landelijke mystery guest-onderzoek van onderzoeksbureau AMP eindigden zij dit jaar opnieuw op de eerste plaats. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Doorvragen Het geheim van het succes wordt volgens Meray deels bepaald door de omvang van het team (6 apothekers en 15 assistenten), zodat er altijd iemand op de werkvloer aanwezig is om bij te spreken of vragen te beantwoorden. En door bij de patiënt goed door te vragen om erachter te komen wat er echt aan de hand is en hoe de patiënt het best geholpen kan worden. Lees het interview met Meray om de rest van het geheim van hun succes te ontrafelen.

Alarmbellen We vragen opnieuw aandacht voor het probleem van vervalste recepten die nog steeds worden aangeboden in de apotheek. Omdat deze aan de balie onderschept moeten worden, is het voor apothekersassistenten belangrijk alert te blijven en vervalsingen te melden. De boodschap:

alarmbellen moeten afgaan als passant papieren recept aanbiedt voor opioïd!

Vallen tegengaan En verder in dit Apotheekteam Magazine artikelen over een mooi project in Rotterdam om vallen tegen te gaan, proeftuinen therapietrouw in Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht en het tegengaan van waterverontreiniging door ongebruikte medicijnen. Veel leesplezier. Frans van den Houdt, hoofdredacteur